Företagsyoga

Träning är viktigt för både kropp och själ och när vi tränar fysiskt får vi också igen det psykiskt. Forskare har sett ett tydligt samband mellan fysisk aktivitet och mental hälsa.

Att erbjuda sina anställda ett yoga pass i veckan på kontoret är ett enkelt sätt att skapa en välbehövlig paus som ger energi och möjlighet att öppna upp för engagemang, effektivitet och kreativitet.

Om företagsyoga
Många har svårt att få in träning i sitt vardagsliv och det här kan vara ett enkelt och bra sätt att hjälpa sina medarbetare.

Yoga är en träningsform som kombinerar styrka, rörlighet, balans och fokuserad, medveten andning. Lugn andning är ett väldigt effektivt sätt att förbättra sin förmåga att fokusera, vara fullt närvarande och hämta ny energi.

Passet anpassas efter gruppens behov. Det passar alla nivåer från nybörjare till de som praktiserat yoga länge. Grunden i vår yoga är en form av Hatha-yoga och har som mål att uppnå en stark, smidig och balanserad kropp som håller i längden. Vi vill förmedla kunskap om viktiga muskler som behöver stärkas eller göras mer rörliga, men det allra viktigaste är att få deltagarna att ta en paus från alla prestationer och skapa en varm stund med möjlighet till stresshantering, sinnesro och återhämtning.

När vi har yogaklasser ute på företag säger deltagare ofta att de efter passet fått ny energi och nu har kraft att gå till jobbet nästa dag och på ett positivt sätt ta tag i sina arbetsuppgifter.

Några kommentarer från deltagare:

"Torsdagsyogan är en av veckans höjdpunkter och vi är så glada att få ha vår Yogi Owlmountain på regelbunden ordination. Hon får oss att bli lite mer eftertänksamma och vansinnigt viga. Oavsett om det är ett tufft eller ett lugnt pass så lämnar man alltid rummet nyladdad.”

"Jag har under en tid lite tappat känslan för yoga... Men nu efter det här passet så kommer jag ihåg vad den betyder för mig. Det känns som jag hittade tillbaka till varför yoga är en så viktig del i mitt liv. Den sköna mixen av fysiskt och mentalt ger mig den härliga känslan tillbaka och det ger mig ny energi!"

"Jag tänkte inte gå idag för jag var så stressad och irriterad över ett projekt men bestämde mig ändå för att komma eftersom jag vet att jag mådde så bra sist. Nu efter passet är jag så glad att jag gav mig själv den här stunden. Nu känner jag mig skön i kroppen och hjärnan har coolat ner sig vilket gör att mitt problem inte längre känns alls lika svårt. Tack!"


Hur skulle ett upplägg kunna se ut hos er?

Kontakta oss gärna på info@edgensoul.se för en offert.